Feferonky nakládané ve sladkokyselém nálevu
Ingredience na feferonky nakládané ve sladkokyselém nálevu:
- čerstvé feferonky (chilli papričky)
Koření a přísady (pro půllitrovou sklenici):
- 1/2 lžičky hořčičného semínka
- 2 řezy cibule
Nálev na (1 litr vody):
- 0,3 l 8% octa
- 50 g cukru krupice
- 30 g soli
Feferonky namočíme na chvíli do studené vody, potom je dobře omyjeme, dáme do vroucí osolené vody (10 g soli na 1 l vody) a povaříme asi 5 minut.
Pak je vyndáme, nacháme odkapat, vsypeme do zavařovacích sklenic, proložíme cibulí, hořčičným semínkem a zalijeme horkým nálevem (svaříme vodu, cukr, sůl a ocet). Sklenice uzavřeme, dáme do zavařovacího hrnce s horkou vodou a sterilujeme.
Po zahřátí na 85 stupňů, to by mělo trvat asi 20 minut, při této teplotě sterilujeme 25 minut (sklenice 0,7 – 0,9 l), 20 minut (sklenice 0,3 – 0,5 l). Po sterilaci sklenice s nakládanými feferonkami ve sladkokyselém nálevu hned z hrnce vyndáme.
Poznámka k feferonkám nakládaným ve sladkokyselém nálevu
Sterilované feferonky, jinak zvané chilli papričky, můžeme použít jako přílohu k různě upravenému masu (pečenému, grilovanému a pod.), do salátu ale i k jiným pokrmům nebo také na obložené chlebíčky. Je to delikatesa pro milovníky všeho ostrého.
Více o zavařování zeleniny naleznete níže.
Sterilované feferonky, jinak zvané chilli papričky, můžeme použít jako přílohu k různě upravenému masu (pečenému, grilovanému a pod.), do salátu ale i k jiným pokrmům nebo také na obložené chlebíčky. Je to delikatesa pro milovníky všeho ostrého.
Více o zavařování zeleniny naleznete níže.
Dobrý den , zavařoval někdo chilli papričky a hroznové víno ?