Nakládaný česnek

Nakládaný česnek recept
Ingredience na nakládaný česnek:
    • čerstvý česnek

Nálev (na 1 litr vody):

  • 0,25 l 8% octa
  • 50 g pískového cukru
  • 25 g soli

Koření a přísady (pro sklenici o obsahu 370 ml)

  • 2 kuličky pepře
  • 1 kulička nového koření
  • 1/4 lžičky žlutých hořčičných semínek
  • kousek bobkového listu
  • kousek kapie

Příprava receptu na nakládaný česnek:
Oloupané stroužky česneku opláchneme, dáme do sklenic a přidáme koření a kapii. Kdo má rád ostřejší může přidat chilli papričku (čerstvou i sušenou).

Svaříme všechny suroviny na nálev, zalijeme skleničky s česnekem, uzavřeme víčky, vložíme do zavařovacího hrnce a sterilujeme.

Po zahřátí na 90 stupňů sterilujeme při této teplotě 20 minut. Skleničky s nakládaným česnekem hned vyndáme z hrnce a necháme vychladnout.

Tip k receptu na nakládaný česnek
Pokud nemáte rádi česnek pro jeho ostrou chuť, je ideální vyzkoušet si ho naložit. Naložený česnek má jemnější chuť a není tak štiplavý jako česnek čerstvý. Můžeme ho použít třeba jako přílohu k masu. Více o zavařování zeleniny naleznete níže.
Související články a recepty:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *