Ořechové rohlíčky s krémem

Pařížské ořechové rohlíčky s krémem

Ořechové rohlíčky s krémem u nás doma patří mezi nejoblíbenější druhy cukroví. Sní se vždy jako první, takže je nestíhám doplňovat. Jsou křehké, krém je opravdu moc dobrý a na jazyku se jen rozplynou. Je to opravdu výborné cukroví, které pohladí nejen svojí jemnou chutí, ale je lahodné i oku. S pečením nemusíme čekat na vánoce, ale můžeme je připravit i během roku jako moučník. Někdo zná recept na pařížské rohlíčky, který je obdobný.

Recept na ořechové rohlíčky s krémem (pařížské rohlíčky)

Ingredience na ořechové rohlíčky s krémem:

Těsto:

  • 140 g ořechů
  • 1 vejce
  • 140 g cukru
  • trochu strouhanky

Krém:

  • 1/2 smetany ke šlehání (125 ml)
  • 2 žloutky
  • 50 g čokolády na vaření
  • 1 máslo
  • 2 lžíce cukru

Poleva:

  • čokoláda na vaření
  • ztužený tuk
Příprava receptu na ořechové rohlíčky s krémem:

Vajíčka s cukrem utřeme, přidáme mleté ořechy a strouhanku na zahuštění těsta a necháme v chladu odležet.

Potom tvarujeme rohlíčky, které klademe na dobře vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech.

Rohlíčky hodně nabydou, takže je neděláme moc velké a dáváme je trochu dál od sebe.

Pečeme v troubě vyhřáté na 150 stupňů.

Příprava krému a plnění:
Nad párou rozpustíme šlehačku, žloutky a čokoládu a spojíme vše v kaši.

Ušleháme máslo s cukrem, přidáme vychladlou kaši a šleháme dohladka. Cukrářskou špičkou tvoříme na rohlíčky krémem vlnky a necháme v chladu ztuhnout.

Mezi tím si připravíme čokoládu, do které budeme rohlíčky namáčet. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření se ztuženým tukem (na 100 g čokolády
50 g ztuženého tuku např. omega). Rohlíčky namáčíme v čokoládě a necháme opět v chladu ztuhnout.

Korpus (rohlíčky) můžeme klidně upéci s předstihem a potom je podle potřeby naplnit. Po upečení jsou poměrně tvrdé, ale po naplnění se za jeden až dva dny rozleží a jsou krásně vláčné.

Související příspěvky:

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *