Rybízový koláč se sněhem
Tento rybízový koláč se sněhem z vaječných bílků je vynikajícím moučníkem pro letní dny s bohatou úrodou rybízu. Je to starý recept, který připravuji již hodně dlouho a vždy si na něm všichni moc pochutnáme. Někdo ho může znát také pod názvem Hraběnčin koláč.
Ingredience na rybízový koláč se sněhem:
- 210 g rostlinného tuku nebo másla
- 3 žloutky
- 3 lžíce vanilkového cukru
- 380 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 10–12 lžic mléka
Rybízová náplň se sněhem z vaječných bílků:
- 280 g pískového cukru
- 300 g rybízu
- 3 bílky
Příprava receptu na rybízový koláč se sněhem:
Utřeme rostlinný tuk, vanilkový cukr a žloutky, přidáme mouku s rozmíchaným práškem do pečiva, mléko a zaděláme těsto.
Těsto natlačíme nebo rozválíme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a dáme upéct dorůžova.
Bílky ušleháme, přidáme 28 dkg pískového cukru a lehce vmícháme 30 dkg rybízu.
Skoro upečený hraběnčin rybízový koláč potřeme rybízovou náplní a dáme dopéct.
Tip k přípravě rybízového koláče
Protože čerstvý rybíz je jen krátkou dobu a po tomto koláči se doma jen zapráší, zamrazím si přesně odvážený rybíz na koláče v mikrotenových sáčcích. V zimě se potom na něj všichni moc těšíme.
Zmražený rybíz
Protože čerstvý rybíz je jen krátkou dobu a po tomto koláči se doma jen zapráší, zamrazím si přesně odvážený rybíz na koláče v mikrotenových sáčcích. V zimě se potom na něj všichni moc těšíme.
Zmražený rybíz
Napsat komentář