Rybízový koláč se sněhem

Rybízový koláč se sněhem recept

Tento rybízový koláč se sněhem z vaječných bílků je vynikajícím moučníkem pro letní dny s bohatou úrodou rybízu. Je to starý recept, který připravuji již hodně dlouho a vždy si na něm všichni moc pochutnáme. Někdo ho může znát také pod názvem Hraběnčin koláč.

Ingredience na rybízový koláč se sněhem:
    • 210 g rostlinného tuku nebo másla
    • 3 žloutky
    • 3 lžíce vanilkového cukru
    • 380 g hladké mouky
    • 1 prášek do pečiva
    • 10–12 lžic mléka

Rybízová náplň se sněhem z vaječných bílků:

  • 280 g pískového cukru
  • 300 g rybízu
  • 3 bílky
Příprava receptu na rybízový koláč se sněhem:

Utřeme rostlinný tuk, vanilkový cukr a žloutky, přidáme mouku s rozmíchaným práškem do pečiva, mléko a zaděláme těsto.

Těsto natlačíme nebo rozválíme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a dáme upéct dorůžova.

Bílky ušleháme, přidáme 28 dkg pískového cukru a lehce vmícháme 30 dkg rybízu.

Skoro upečený hraběnčin rybízový koláč potřeme rybízovou náplní a dáme dopéct.

 

Příprava rybízového koláče

Tip k přípravě rybízového koláče
Protože čerstvý rybíz je jen krátkou dobu a po tomto koláči se doma jen zapráší, zamrazím si přesně odvážený rybíz na koláče v mikrotenových sáčcích. V zimě se potom na něj všichni moc těšíme.
Zmražený rybíz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *