Sterilované cibulky

Sterilované cibulky recept
Ingredience na sterilované cibulky:
    • drobné cibulky do průměru 3 cm nebo šalotky
    • kyselina citrónová
    • červená nebo zelená paprika (nemusí být)

Koření (dávka pro litrovou sklenici):

  • 1 bobkový list
  • 1/3 lžičky žlutých hořčičných semínek
  • 2 kuličky nového koření

Nálev (na 1 litr vody):

  • 0,25 – 0,3 l 8% octa
  • 30 g soli
  • 100 g cukru
Příprava receptu na sterilované cibulky:
Cibulky opatrně oloupeme tak, abychom nepoškodili bílé vrstvy, dáme do teplé vody okyselené kyselinou citrónovou (1/2 lžičky na 1 litr vody) a pomalu zahříváme téměř k varu.

Potom cibulky scedíme, propláchneme studenou vodou a nasypeme do sklenic, do kterých jsme předem na dno dali koření. Okraj sklenice (u skla) ozdobíme proužky papriky.

Cibulky zalijeme horkým nálevem, sklenice uzavřeme, dáme do zavařovacího hrnce s horkou vodou a sterilujeme. Po zahřátí na 85 stupňů, při této teplotě sterilujeme 25 minut (sklenice 0,7 – 0,9 l), 20 minut (sklenice 0,3 – 0,5 l). Po ukončení sterilace sklenice se sterilovanou cibulkou z hrnce vyndáme a necháme vychladnout.

Související články a recepty:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *