Sterilované třešně

Sterilované třešně recept

Sterilované třešně jsou výborné pro přípravu bublanin, koláčů, nákypů a podobně. V zimním období se nám jistě nějaká ta sklenice bude hodit.

Ingredience na sterilované třešně:
      • dobře vyzrálé tmavé nebo světlé třešně
      • cukr krystal

Příprava receptu na sterilované třešně:
Třešně zbavíme stopek, přebereme a dobře opereme. Červivé třešně namočíme do vlažné vody se solí (20 g soli na 1 l vody). Potom je propláchneme a necháme odkapat. Třešně naplníme do zavařovacích sklenic, prosypeme cukrem (2 lžíce do sklenice o obsahu 720 ml, 1 lžíce na obsah 370 ml), dobře setřeseme a zalijeme vařící vodou.

Sklenice uzavřeme víčky, dáme do zavařovacího hrnce s teplou vodou a sterilujeme. Po zahřátí na 85 stupňů při této teplotě sterilujeme 35 minut (sklenice 0,7 – 0,9 l), 30 minut (sklenice 0,3 – 0,5 l). Potom sklenice se sterilovanými třešněmi ihned vyndáme a necháme vychladnout.

Tipy při přípravě sterilovaných třešní
Při přípravě sterilovaných třešní je můžeme před naplněním do sklenic nejdříve vypeckovat, přičemž šťávu z nich při tom zachytíme. Tu potom přidáme k vroucí vodě, kterou zaléváme sklenice.
Související články a recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *