Sušení cibule
Sušení cibule je jeden ze způsobů, jak si přebytky této zeleniny uchovat. Můžeme tak zdělat i poškozené cibule, které se nehodí k uskladnění. Po té jí lze v kuchyni používat stejně jako čerstvou. Sušením cibule neztrácí své aroma ani sílu a výhodou je, že jí můžeme mít vždy po ruce bez toho, aniž bychom při každém vaření ronily slzy při jejím krájení.
Sušení cibule – příprava:
Oloupanou, omytou a osušenou cibuli nakrájíme na kolečka asi 3 mm silná, rozložíme na plechy s pečícím papírem a sušíme v troubě při teplotě kolem 60 stupňů a dosoušíme při 50 stupních. Usušená cibule by měla být křehká a nažloutlá. Po usušení necháme cibuli ještě jeden den ležet na vzduchu, potom jí uložíme do sklenic a povážeme celofánem.
Poznámka k sušení cibule
Před použitím sušenou cibuli namočíme ve vodě. Když jí potom osmahneme na oleji, získáme křupavou cibulku na posypání slaných jídel. Přebytek můžeme uskladnit pár dní v plastové dóze. Více o sušení zeleniny naleznete níže.
Před použitím sušenou cibuli namočíme ve vodě. Když jí potom osmahneme na oleji, získáme křupavou cibulku na posypání slaných jídel. Přebytek můžeme uskladnit pár dní v plastové dóze. Více o sušení zeleniny naleznete níže.
Napsat komentář