Třešňová bublanina – hrníčkový recept

Třešňová bublanina - hrníčkový recept na bublaninu

Tato jednoduchá a rychlá třešňová bublanina – hrníčkový recept na velký plech je starý a ověřený recept, který můžeme obměnit i jiným ovocem.

Třešňová bublanina hrníčkový recept

Ingredience na přípravu třešňové bublaniny-hrníčkový recept:
      • třešně
      • 2 hrnečky polohrubé mouky
      • 1 hrneček cukru krystal nebo krupice
      • 3 vejce
      • 250 ml smetany ke šlehání
      • 1 prášek do pečiva
      • 1 vanilkový cukr
      • lžíce rumu
      • tuk na vymazání plechu
      • hrubá mouka na vysypání plechu
      • moučkový cukr na posypání
Příprava receptu na třešňovou bublaninu – hrníčkový recept:

Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem utřeme. Potom přidáme mouku promíchanou s pečivovým práškem, smetanu a rum. Vše dohromady dobře vymícháme.

Těsto nalijeme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu a poklademe třešněmi. V předem vyhřáté troubě na 180 stupňů pečeme, až bude třešňová bublanina dozlatova (asi 20 – 30 minut podle druhu trouby).

Před podáváním se může třešňová bublanina posypat moučkovým cukrem.

Tip k přípravě třešňové bublaniny – hrníčkového receptu

Na přípravu hrníčkové bublaniny můžeme použít i jiné ovoce (například višně, jahody, meruňky a podobně). Místo čerstvých třešní se dají přidat třešně sterilované. Recept lze použít také na přípravu velikonočního beránka nebo bábovky. Při přípravě bábovky můžeme do části těsta dát kakao a do formy nalít těsto střídavě světlé, tmavé a nakonec zase světlé.

Související recepty:

4 komentáře na Třešňová bublanina – hrníčkový recept

  1. Jana napsal:

    Velice jednoduchý recept.
    Třešňová bublanina byla moc dobrá a jen se po ní zaprášilo

    Díky Jana

  2. Michaela napsal:

    Bublanina je vynikající. Vláčné těsto, dnes peču již podruhé. Díky. Michaela.

    • Jitka napsal:

      Mám velkou radost, že vám bublanina chutná. Tento recept používám i na bábovku. Do části těsta dám kakao a do bábovkové formy naleji půlku světlého těsta, potom tmavé a nakonec zbytek světlého.
      Jitka

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *