Velikonoční beránek hrníčkový recept

Jednoduchý velikonoční beránek hrníčkový recept

Tento velikonoční beránek hrníčkový recept je rychlý, velmi jednoduchý, chuťově výborný a léty prověřený moučník, který by neměl chybět na žádném velikonočním stole.

Velikonoční beránek hrníčkový recept

Ingredience na přípravu velikonočního beránka:
  • 2 hrnečky polohrubé mouky
  • 1 hrneček cukru krupice
  • 3 vejce
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce rumu
  • tuk na vymazání formy
  • hrubá mouka na vysypání formy
  • moučkový cukr na posypání
Příprava receptu na velikonočního beránka – hrníčkový recept:
Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem utřeme. Potom přidáme mouku promíchanou s pečivovým práškem, smetanu a rum. Vše dohromady dobře vymícháme.

Těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na beránka. V předem vyhřáté troubě na 180 stupňů pečeme 40 – 50 minut. Propečení vyzkoušíme špejlí.

Beránka opatrně vyklopíme a lehce pocukrujeme. Místo očí můžeme dát na špejli napíchnuté, omyté rozinky a okolo krku uvázat mašličku.

Forma na beránka naplněná těstem, před pečením

Tip k přípravě velikonočního beránka – hrníčkového receptu

Tento velikonoční beránek hrníčkový recept se dá použít také na přípravu bublaniny nebo bábovky. Při přípravě bábovky můžeme do části těsta dát kakao a nalít do formy střídavě světlé těsto, tmavé a navrch zase světlé.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *