Zapečené gnocchi s rajčaty
Recept na zapečené gnocchi s rajčaty a mozzarelou je skvělý tip na jednoduchou rychlovku k obědu či večeři. Někdo sice odsuzuje gnocchi kupované jako polotovar, ale pokud nemáme času nazbyt a když bramborové noky dobře ochutíme a zapečeme, určitě si i tak pochutnáme.
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 150 g anglické slaniny nebo šunky
- 1 konzerva nakládaných rajčat (400 g)
- 500 g gnocchi (bramborové noky)
- asi hrst čerstvé nebo 2 lžičky sušené bazalky
- 100 g mozzarelly
- sůl
- pepř
- olej
V pánvi na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme pokrájenou anglickou slaninu nebo šunku a chvíli opečeme.
Potom přidáme nakládaná rajčata a gnocchi, promícháme a dusíme za občasného zamíchání asi 10 minut, než gnocchi změknou.
Podle chuti osolíme, opepříme, vmícháme rozmačkaný česnek a bazalku a ještě chvíli opečeme.
Směs přendáme do vymazané zapékací mísy a navrch naskládáme na plátky pokrájenou mozzarellu.
Dáme zapéct do trouby vyhřáté na 180 stupňů, až sýr zezlátne (asi 30 minut).
Poznámka k receptu na zapečené gnocchi s rajčaty:
Gnocchi můžeme v receptu nahradit uvařenými těstovinami. Kdo nakládá svoje rajčata ve vlastní šťávě, je to jeden ze způsobů jejich využití. Recept na nakládaná rajčata: Rajčata naložená ve vlastní šťávě
Napsat komentář