Zapečené gnocchi s rajčaty

Zapečené gnocchi s rajčaty a mozzarellou

Recept na zapečené gnocchi s rajčaty a mozzarelou je skvělý tip na jednoduchou rychlovku k obědu či večeři. Někdo sice odsuzuje gnocchi kupované jako polotovar, ale pokud nemáme času nazbyt a když bramborové noky dobře ochutíme a zapečeme, určitě si i tak pochutnáme.

Ingredience na zapečené gnocchi s rajčaty :
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 150 g anglické slaniny nebo šunky
  • 1 konzerva nakládaných rajčat (400 g)
  • 500 g gnocchi (bramborové noky)
  • asi hrst čerstvé nebo 2 lžičky sušené bazalky
  • 100 g mozzarelly
  • sůl
  • pepř
  • olej
Příprava receptu na zapečené gnocchi s rajčaty a mozzarellou:

V pánvi na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme pokrájenou anglickou slaninu nebo šunku a chvíli opečeme.

Potom přidáme nakládaná rajčata a gnocchi, promícháme a dusíme za občasného zamíchání asi 10 minut, než gnocchi změknou.

Podle chuti osolíme, opepříme, vmícháme rozmačkaný česnek a bazalku a ještě chvíli opečeme.

Směs přendáme do vymazané zapékací mísy a navrch naskládáme na plátky pokrájenou mozzarellu.

Dáme zapéct do trouby vyhřáté na 180 stupňů, až sýr zezlátne (asi 30 minut).

Poznámka k receptu na zapečené gnocchi s rajčaty:

Gnocchi můžeme v receptu nahradit uvařenými těstovinami. Kdo nakládá svoje rajčata ve vlastní šťávě, je to jeden ze způsobů jejich využití. Recept na nakládaná rajčata: Rajčata naložená ve vlastní šťávě

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *