Zavařování kedluben

Zavařování kedluben recepty

Kedluben je velmi oblíbená košťálová zelenina, obsahující hlavně hodně vitamínů a vlákniny. Nejlepší ke konzumaci je samozřejmě čerstvý, ale dobré jsou i různé tepelné úpravy. V kuchyni mají kedlubny mnohostranné využití. Za syrova se hodí do různých salátů a pomazánek nebo je můžeme zapékat, vařit i smažit. Oblíbené jsou upravené jako zelí. Také zavařování kedluben je používaná úprava této zeleniny pro pozdější konzumaci. Kedlubny můžeme nakládat do sladkokyselého nálevu a to buď nakrájené nebo nadrobno nastrouhané, s kořením či bez. Další možnost je kedlubny usušit nebo dát mléčně vykvasit. Více o zavařování kedluben naleznete v našich receptech.

Související recepty:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *