Zavařování kukuřice

Zavařování kukuřice recepty

Pro své široké uplatnění je u nás kukuřice hojně pěstovanou plodinou. Obsahuje celou řadu látek prospěšných pro náš organismus. Kukuřici můžeme v kuchyni upravovat mnoha způsoby. Mladé šťavnaté kukuřičky se dají jíst syrové, ale můžeme je i zavařit. Zavařování kukuřice se nyní těší stále větší oblibě. Pro tyto účely jsou vhodné mladé, nepatrně nažloutlé kukuřičné palice o délce asi 8 – 10 centimetrů, nebo čerstvá nepřezrálá zrna. Sterilujeme ji nejčastěji ve sladkokyselém nálevu. Kukuřičná zrna můžeme také sterilovat ve směsi s hráškem. Používáme je potom k přípravě různých salátů. Více o zavařování kukuřice naleznete v našich receptech.

Související recepty:

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *