Zavařování meruněk

Zavařování meruněk recepty

Meruňky jsou výborným a velmi oblíbeným letním ovocem, nejen pro svou chuť, ale i kvůli nízkému obsahu kalorií. Meruňky čerstvé i sušené jsou proto vhodné i při redukčních dietách. Používají se i k přípravě mnoha druhů zavařenin. Zavařování meruněk je jeden ze způsobů, jak si je uchovat a užívat si jejich aromatickou chuť i mimo jejich sezónu.

Existuje spousta receptů na různé zavařeniny a konzervované výrobky. Na každý z nich se hodí meruňky v jiné kvalitě. Ze zralých meruněk vyrábíme kompot, klevetu, pastu nebo je můžeme zamrazit. Méně zralé meruňky jsou vhodné na marmeládu, džem a proslazené ovoce. Přezrálé meruňky použijeme v přípravě povidel, džusu a k sušení.

Související články a recepty:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *