Zavařování třešní

Zavařování třešní recepty

Třešně jsou nejen jedním z nejoblíbenějších druhů našeho ovoce, ale mají také příznivé účinky na naše zdraví. K jídlu jsou samozřejmě nejlepší čerstvé, ale jejich sezóna netrvá věčně. Zavařování třešní je u nás hojně používaným způsobem uchování tohoto výborného ovoce. Rádi po nich potom  v zimním období sáhneme.

Zralé, sladké třešně s pevnou dužinou jsou nejlepší pro přípravu kompotu. Dozrálé, pěkně vybarvené třešně s pevnou dužinou se hodí na džemy a marmelády. Z přezrálých třešní můžeme připravit klevety, povidla, mošty, sirupy, vína a nebo je usušit. Více o zavařování třešní naleznete v našich receptech.

Související články a recepty:

2 komentáře na Zavařování třešní

  1. Jana napsal:

    Dobrý den,

    Zavařuji třešňový kompot každoročně. Často se mi stane, že nějaký ten červík po zavaření vyplave.
    Letos, bych ráda bych vyzkoušela trik, který popisujete. Věřím, že se červů zbavím, ale mám strach, zda nebudou třešně slané.

    • Jitka napsal:

      Nemusíte mít strach, pokud třešně potom propláchnete v několika vodách, tak se na jejich chuti nic nezmění. Dělám to takto každý rok a kompoty všem doma chutnají. I přesto se někdy stane, že nějaký odolnější červík v třešni zůstane a při zalití nálevem vyplave. Tak ho před uzavřením sklenice vyndám lžičkou.

Napsat komentář: Jana Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *