Zmrazený květák

Zmrazený květák postup

Přebytky květáku si můžeme kromě zavaření uchovat také zmrazením. Zmrazený květák tak máme vždy po ruce. Mnoho dotazů je, jak zmrazit květák, jestli vařený nebo syrový, celý nebo rozdělený. To vše naleznete v receptu.

Zmrazený květák – postup:

Květák můžeme zmrazit celý i rozdělený na růžičky. Nejprve ho očistíme, vložíme do osolené vody (aby případně vyplaval hmyz a jiní nevítaní škůdci), po 20 minutách jej opláchneme, případně rozdělíme na růžičky, dáme do vařící osolené vody s přídavkem kyseliny citrónové (na 1 litr 1/3 lžičky), aby zůstal bílý a vaříme podle velikosti. Celý květák vaříme 5 – 7 minut, rozdělěný 3 – 4 minuty. Květák vyjmeme, ochladíme ve studené vodě a necháme odkapat.

Celý květák nejprve zmrazíme bez obalu a až po zmrazení jej dáme do mikrotenového sáčku a uložíme do mrazáku. Rozdělený květák nejprve předmrazíme na tácu v nízké vrstvě a potom sesypeme do mikrotenových sáčků a domrazíme. Více o zmrazování zeleniny naleznete níže.

Související články a recepty:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *