Zmrazování kukuřice

Zmrazování kukuřice postup

Zmrazování kukuřice je jeden ze způsobů, jak si ji uchovat pro pozdější použití, protože čerstvá kukuřice je dostupná bohužel jen několik týdnů v roce.

Ingredience na zmrazování kukuřice:
      • čerstvé ještě nepřezrálé kukuřičné palice se žlutými kukuřičnými zrny

Příprava zmrazené kukuřice:

Očištěné a omyté kukuřičné palice dáme do osolené vroucí vody a uvaříme doměkka.

Po částečném vychladnutí zrna z klasů vyloupeme. Vychladlá kukuřičná zrna dáme do mikrotenových sáčků nebo plastových kelímků a necháme zmrazit.

Poznámka k zmrazování kukuřice

Kukuřici si můžeme zmrazit i celou v klasech. Mražení kukuřičných zrn je ale výhodnéjší, pro úsporu místa mrazáku. Někdo také mrazí kukuřici syrovou, to je samozřejmě také možné, ale vařená je v mrazáku déle skladovatelná a na chuti se tepelná úprava před zmrazením neprojeví.
Obaly (sáčky, kelímky) ve kterých kukuřici zmrazujeme musí být dobře uzavřeny, abychom zabránily vysychání. Obaly naplníme tak, aby v každém bylo jen nepatrné množství vzduchu, ale nesmíme ho přeplnit, protože potravina po zmrazení zvětší svůj objem, což by mohlo obal porušit. Zmrazenou kukuřici necháme před kuchyňskou úpravou jen trochu rozmrazit a hned použijeme.
Více o zmrazování zeleniny naleznete níže.

Související články a recepty:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *