Zmrazování paprik
Na zmrazování paprik potřebujeme dobře vyzrálé, svěží, čerstvé zelené, žluté nebo červené papriky.
Postup zmrazování paprik:
Papriky můžeme zmrazit celé i pokrájené.
Celé papriky (později používáme k plnění): Z paprik vyřízneme jádřince se stopkami, lžící případně odstraníme palčivá vnitřní žebra, dobře je omyjeme a odstraníme semena. Po odkapání a osušení je zasuneme do sebe jako kornouty a volně zmrazíme. Zmrazené papriky potom dáme do mikrotenových sáčků a dáme zpět do mrazáku.
Paprikové řezy (používáme k přípravě leča, k dušení, do omáček a podobně): Očištěné papriky osušíme, pokrájíme na řezy, můžeme je předvařit v osolené vodě asi 5 minut. Potom ihned ochladíme ve studené vodě, necháme odkapat a případně osušíme na složené utěrce. Řezy naplníme do mikrotenových sáčků tak, aby v nich zůstalo co nejméně vzduchu a zmrazíme.
Napsat komentář