Mražené třešně
Pokud máte v sezóně přebytek třešní a chcete je uchovat na horší časy, lze je také zmrazit. Mražené třešně se určitě budou v zimním období hodit třeba na přípravu různých moučníků. Na mražení se hodí jen čerstvé, právě zralé a neporušené plody. Takže jak zmrazit třešně?
Mražené třešně – recept
Třešně dobře opereme, zbavíme stopek a necháme odkapat na sítu. Potom je ještě osušíme na utěrce.
Drobné plody jako jsou jahody, maliny, ostružiny, třešně a podobně je dobré zmrazit tak, aby nebyly slepené a mohli jsme v případě potřeby ze sáčku odebrat menší množství a zbytek nechat v mrazáku.
Takže připravené třešně rozložíme v jedné vrstvě na podnos z umělé hmoty a necháme předmrazit. Asi po 2 hodinách je nasypeme do mikrotenových sáčků, které samozřejmě popíšeme, uzavřeme a domrazíme.
Mražené třešně používáme do ovocných koláčů, bublanin, ovocných pohárů a při přípravě dalších moučníků.
Více o zmrazování ovoce naleznete níže.
Související příspěvky:
Napsat komentář