Nakládané červené zelí
Ingredience na nakládané červené zelí:
- čerstvé, dobře vyzrálé červené zelí
- sůl
Nálev:
- 0,8 l 8% octa
- 0,2 l vody
- 1 lžíce hořčičného semínka
- 1 lžička celého pepře
- 1 lžička kuliček nového koření
Ze zelí odstraníme špatné listy, rozkrojíme napůl a nakrájíme nebo nakrouháme (bez košťálu). Dáme vše do mísy, prosypeme solí, promícháme a necháme 24 hodin stát v chladu.
Potom zelí důkladně vymačkáme, dáme do sklenic, zalijeme octovým nálevem, zakryjeme dvojitým navlhčeným celofánem, povážeme a uložíme v temnu a chladu.
Příprava nálevu: koření zalijeme octem a vodou, přivedeme k varu, povaříme 5 minut a necháme pod pokličkou vychladnout.
Poznámka k nakládanému červenému zelí
Před použitím nakládané červené zelí propláchneme, smícháme například s drobně pokrájeným jablkem, cibulí, olejem, ochutíme a podáváme jako salát. Více o zavařování zeleniny naleznete níže.
Před použitím nakládané červené zelí propláchneme, smícháme například s drobně pokrájeným jablkem, cibulí, olejem, ochutíme a podáváme jako salát. Více o zavařování zeleniny naleznete níže.
Napsat komentář