Nakládané červené zelí

Nakládané červené zelí
Ingredience na nakládané červené zelí:
    • čerstvé, dobře vyzrálé červené zelí
    • sůl

Nálev:

  • 0,8 l 8% octa
  • 0,2 l vody
  • 1 lžíce hořčičného semínka
  • 1 lžička celého pepře
  • 1 lžička kuliček nového koření
Příprava receptu na nakládané červené zelí:
Ze zelí odstraníme špatné listy, rozkrojíme napůl a nakrájíme nebo nakrouháme (bez košťálu). Dáme vše do mísy, prosypeme solí, promícháme a necháme 24 hodin stát v chladu.

Potom zelí důkladně vymačkáme, dáme do sklenic, zalijeme octovým nálevem, zakryjeme dvojitým navlhčeným celofánem, povážeme a uložíme v temnu a chladu.

Příprava nálevu: koření zalijeme octem a vodou, přivedeme k varu, povaříme 5 minut a necháme pod pokličkou vychladnout.

Poznámka k nakládanému červenému zelí
Před použitím nakládané červené zelí propláchneme, smícháme například s drobně pokrájeným jablkem, cibulí, olejem, ochutíme a podáváme jako salát. Více o zavařování zeleniny naleznete níže.
Související články a recepty:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *