Sterilované mladé kukuřice
Ingredience na sterilované mladé kukuřice:
- mladé, ještě nedozrálé kukuřice dlouhé 8 – 10 cm
Koření a přísady (dávka na litrovou sklenici):
- 1 bobkový list
- 3 kuličky pepře
- 3 kuličky nového koření
- 1 lžička hořčičných semínek
- 1/2 cibule
Nálev (na 1 litr vody):
- 0,3 l 8 % octa
- 25 g soli
- 120 g cukru
Očištěné kukuřičné palice vložíme do vařící vody (10 g soli na 1 l vody) a vaříme mírným varem do změknutí (nabodnuté lehce sklouznou z vidlice).
Potom je propláchneme studenou vodou, urovnáme do zavařovacích sklenic, proložíme kořením, na kolečka nakrájenou cibulí a zalijeme horkým nálevem.
Sklenice uzavřeme víčky, dáme do zavařovacího hrnce s horkou vodou a sterilujeme. Po zahřátí na 90 stupňů sterilujeme 25 minut (sklenice 0,7 – 0,9 l), 20 minut (sklenice 0,3 – 0,5 l).
Po ukončení sterilace hned sklenice se sterilovanými kukuřicemi vyndáme ze zavařovacího hrnce a necháme vychladnout.
Poznámka ke sterilovaným kukuřicím ve sladkokyselém nálevu
Zavařené mladé kukuřice podáváme k masitým a slaným vaječným pokrmům. Mladé kukuřičky můžeme také sterilovat s hráškem, paprikou a karotkou. Kukuřičná zrna sterilujeme samotná nebo ve směsi s hráškem.
Více o zavařování zeleniny naleznete níže.
Zavařené mladé kukuřice podáváme k masitým a slaným vaječným pokrmům. Mladé kukuřičky můžeme také sterilovat s hráškem, paprikou a karotkou. Kukuřičná zrna sterilujeme samotná nebo ve směsi s hráškem.
Více o zavařování zeleniny naleznete níže.
Napsat komentář