Sterilované mladé kukuřice

Zavařená kukuřice
Ingredience na sterilované mladé kukuřice:
    • mladé, ještě nedozrálé kukuřice dlouhé 8 – 10 cm

Koření a přísady (dávka na litrovou sklenici):

  • 1 bobkový list
  • 3 kuličky pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 lžička hořčičných semínek
  • 1/2 cibule

Nálev (na 1 litr vody):

  • 0,3 l 8 % octa
  • 25 g soli
  • 120 g cukru
Příprava receptu na sterilované mladé kukuřice:

Očištěné kukuřičné palice vložíme do vařící vody (10 g soli na 1 l vody) a vaříme mírným varem do změknutí (nabodnuté lehce sklouznou z vidlice).

Potom je propláchneme studenou vodou, urovnáme do zavařovacích sklenic, proložíme kořením, na kolečka nakrájenou cibulí a zalijeme horkým nálevem.

Sklenice uzavřeme víčky, dáme do zavařovacího hrnce s horkou vodou a sterilujeme. Po zahřátí na 90 stupňů sterilujeme 25 minut (sklenice 0,7 – 0,9 l), 20 minut (sklenice 0,3 – 0,5 l).

Po ukončení sterilace hned sklenice se sterilovanými kukuřicemi vyndáme ze zavařovacího hrnce a necháme vychladnout.

 

Poznámka ke sterilovaným kukuřicím ve sladkokyselém nálevu
Zavařené mladé kukuřice podáváme k masitým a slaným vaječným pokrmům. Mladé kukuřičky můžeme také sterilovat s hráškem, paprikou a karotkou. Kukuřičná zrna sterilujeme samotná nebo ve směsi s hráškem.
Více o zavařování zeleniny naleznete níže.
Související články a recepty:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *