Zavařování česneku

Zavařování česneku recepty

Česnek je nepostradatelnou surovinou při přípravě mnoha jídel u nás i ve světě. Pro jeho příznivé účinky na organismus ho právem řadíme k léčivým rostlinám. Česnek má příznivé účinky na trávící ústrojí, na ústrojí dýchací, při chřipce a nachlazení, snižuje krevní tlak, potlačuje tvorbu cholesterolu, prokrvuje koronární cévy a působí také proti parazitům. Receptů, ve kterých se bez česneku neobejdeme, je nepřeberné množství. Přebytky česneku se hodí i k nakládání nebo zavařování a díky tomu ho můžeme mít vždy po ruce než bude další úroda. Zavařování česneku sice není tak časté jako u jiné zeleniny, ale i přes to si své příznivce najde. Česnek nakládáme do soli nebo můžeme sterilovat celé stroužky ve sladkokyselém nálevu. Více o zavařování česneku naleznete v našich receptech.

Související články a recepty:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *