Kategorie: Pomeranče

Zavařování pomerančů

Zavařování pomerančů recepty

Pomeranče jsou  přirozeným zdrojem mnoha vitamínů, kyselin a minerálních látek prospěšných lidskému organismu. Nejvhodnější jsou samozřejmě k přímé konzumaci, ale můžeme je použít k přípravě různých moučníků, ovocných

Pomerančový džem

Pomerančový džem recept

Pomerančový džem připravujeme z chemicky neošetřených pomerančů. Dnes není tak jednoduché je sehnat, ale pokud se vám to povede, určitě stojí za to zkusit tento recept.

Ingredience na pomerančový džem:
  • 1 kg pomerančů
  • 1,5 kg cukru
  • 2 citróny
Příprava receptu na pomerančový džem:
Pomeranče dobře za pomoci kartáčku omyjeme v teplé vodě, nakrájíme na kolečka, odstraníme pecičky a nakrájíme na nudličky i s kůrou.

Zalijeme je vodou a uložíme na chladné místo. Druhý den vodu s

Kandovaná pomerančová kůra

Kandovaná pomerančová kůra postup

Kandovaná pomerančová kůra se připravuje z chemicky neošetřených pomerančů. Přidáváme jí do moučníků nebo jí jen tak mlsáme.

Ingredience a kandovanou pomerančovou kůru:
  • 500 g pomerančové kůry
  • pískový a moučkový cukr
  • kyselina citrónová
Příprava receptu na kandovanou pomerančovou kůru:
Odváženou kůru z dobře omytých pomerančů i s bílou dužinou nakrájíme na čtverečky nebo trojůhelníčky a namočíme do studené vody, kterou dvakrát denně vyměňujeme.

Domácí pomerančová šťáva

Domácí pomerančová šťáva a její účinky

Pomeranče a domácí pomerančová šťáva jsou bohatým zdrojem vitamínů a minerálů. Z vitamínů jsou to především vitamín A a B, které napomáhají zdravé pleti a vysoký obsah vitamínu C, jenž přispívá k posílení imunity. Dále obsahují draslík, vápník, hořčík, křemík a kyselinu citrónovou, která podporuje