Kategorie: Pomeranče
Zavařování pomerančů
Pomerančový džem

Pomerančový džem připravujeme z chemicky neošetřených pomerančů. Dnes není tak jednoduché je sehnat, ale pokud se vám to povede, určitě stojí za to zkusit tento recept.
Ingredience na pomerančový džem:
- 1 kg pomerančů
- 1,5 kg cukru
- 2 citróny
Pomeranče dobře za pomoci kartáčku omyjeme v teplé vodě, nakrájíme na kolečka, odstraníme pecičky a nakrájíme na nudličky i s kůrou.
Zalijeme je vodou a uložíme na chladné místo. Druhý den vodu s
Kandovaná pomerančová kůra

Kandovaná pomerančová kůra se připravuje z chemicky neošetřených pomerančů. Přidáváme jí do moučníků nebo jí jen tak mlsáme.
Ingredience a kandovanou pomerančovou kůru:
- 500 g pomerančové kůry
- pískový a moučkový cukr
- kyselina citrónová
Odváženou kůru z dobře omytých pomerančů i s bílou dužinou nakrájíme na čtverečky nebo trojůhelníčky a namočíme do studené vody, kterou dvakrát denně vyměňujeme.