Kategorie: Hroznové víno

Zavařování hroznového vína

Zavařování hroznového vína recepty

Zavařování hroznového vína není u nás příliš obvyklou úpravou tohoto výborného ovoce, které má navíc i velmi příznivé účinky na naše zdraví. Vinné hrozny mají pozitivní účinky například na kardiovasculární systém, zažívací ústrojí a močové cesty. Hroznové víno se samozřejmě nejvíce používá k výrobě vína. Můžeme si

Kompot z hroznového vína

Kompot z hroznového vína recept

Pokud máte přebytek vinných hroznů, určitě stojí za zkoušku připravit si kompot z hroznového vína. I když tato úprava tohoto výtečného ovoce není příliš obvyklá, určitě budete překvapeni výsledkem.

Ingredience na kompot z hroznového vína:
  • čerstvé sladké vinné hrozny, nepoškozené, pevné, pokud možno s malým počtem semen

Nálev na 1 litr vody:

  • 350 g cukru
Příprava receptu na kompot z hroznového vína:

Bobule opatrně otrháme, zbavíme třapin a důkladně opereme. Po odkapání je nasypeme do zavařovacích sklenic a setřeseme, aby se do nich vešlo co nejvíce bobulí. Zalijeme je horkým nálevem, uzavřeme víčky, dáme do zavařovacího hrnce s horkou vodou a sterilujeme.

Hroznový sirup

Hroznový sirup recept

Pokud máte přebytek vinných hroznů, zkuste si doma připravit recept na zdravý, chutný a osvěžující domácí hroznový sirup.

Ingredience na hroznový sirup:
  • vinné hrozny červené nebo bílé

Na 1 litr šťávy:

  • 1,5 kg cukru
  • 6 g kyseliny citrónové
Příprava receptu na hroznový sirup:
Vinné hrozny dobře omyjeme, bobule obereme, zbavíme důkladně třapin a rozmačkáme. Drť necháme několik hodin odležet v chladné místnosti, nesmí ale nakvasit. Šťavu z hroznové drti můžeme získat ještě snadněji a rychleji, když drť opatrně zahříváme (nejlépe ve vodní lázni) za občasného promíchání na teplotu asi 75 stupňů a při této teplotě udržujeme 10 – 15 minut. Horkou drť prolisujeme