Jak se zbavit červů v třešních

Každý rok je červivost třešní jiná, což závisí nejvíce na počasí, odrůdě a v jaké fázi zrání třešně trháme. Přezrálé plody jsou pochopitelně již hodně prolezlé, takže je třeba řešit „jak se zbavit červů v třešních“.
Plody určené k zavařování odčervíme velmi jednoduchým způsobem.

Namočíme je na jednu hodinu do vlažné vody se solí, přičemž larvy vyplavou. Na jeden litr vody použijeme 20 g soli. Potom třešně propláchneme v několika vodách. Nemusíme se bát, že budou slané.

Po propláchnutí není vůbec nic poznat. Stejným způsobem postupujeme u višní. Tímto jednoduchým trikem se vyhneme tomu, že nám po zavaření budou plavat červíci ve sklenici. Není to sice stoprocentní, sem tam se přece jenom nějaký objeví, ale většina zůstane utopených ve slané vodě.

Související články a recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *