Kategorie: Feferonky (chilli papričky)

Zavařování feferonek (chilli papriček)

Zavařování feferonek (chilli papriček) recepty

Feferonky (chilli papričky) jsou nejen výborným kořením pro milovníky všeho ostrého, ale mají i příznivé účinky na náš organismus. Pomáhají při rýmě a zanesených dutinách, při nachlazení, proti střevním bakteriím, podporují chuť k jídlu, posilují imunitu a mají mnoho dalších pozitivních účinků na naše zdraví.

Feferonky nakládané ve sladkokyselém nálevu

Feferonky nakládané ve sladkokyselém nálevu-recept
Ingredience na feferonky nakládané ve sladkokyselém nálevu:
  • čerstvé feferonky (chilli papričky)

Koření a přísady (pro půllitrovou sklenici):

  • 1/2 lžičky hořčičného semínka
  • 2 řezy cibule

Nálev na (1 litr vody):

  • 0,3 l 8% octa
  • 50 g cukru krupice
  • 30 g soli
Příprava receptu na feferonky nakládané ve sladkokyselém nálevu:

Feferonky namočíme na chvíli do studené vody, potom je dobře omyjeme, dáme do vroucí osolené vody (10 g soli na 1 l vody) a povaříme asi 5 minut.

Pak je vyndáme, nacháme odkapat, vsypeme do zavařovacích sklenic, proložíme cibulí, hořčičným semínkem a zalijeme horkým nálevem (svaříme vodu, cukr, sůl a ocet). Sklenice uzavřeme, dáme do zavařovacího hrnce s horkou vodou a sterilujeme.

Po zahřátí na 85 stupňů, to by mělo trvat asi 20 minut, při této teplotě sterilujeme 25 minut (sklenice 0,7 –

Sušené feferonky (chilli papričky)

Sušené feferonky postup
Ingredience na sušené feferonky (chilli papričky):
  • čerstvé feferonky (chilli papričky)
Příprava sušených feferonek:

Feferónky dobře omyjeme a osušíme. Pak je navlékneme na silnou nit tak, aby se nadotýkaly a sušíme na vzdušném místě. Sušené feferónky jsou scvrklé a při ohnutí praskají.