Kategorie: Feferonky (chilli papričky)
Zavařování feferonek (chilli papriček)
Feferonky (chilli papričky) jsou nejen výborným kořením pro milovníky všeho ostrého, ale mají i příznivé účinky na náš organismus. Pomáhají při rýmě a zanesených dutinách, při nachlazení, proti střevním bakteriím, podporují chuť k jídlu, posilují imunitu a mají mnoho dalších pozitivních účinků na naše zdraví.
Feferonky nakládané ve sladkokyselém nálevu
- čerstvé feferonky (chilli papričky)
Koření a přísady (pro půllitrovou sklenici):
- 1/2 lžičky hořčičného semínka
- 2 řezy cibule
Nálev na (1 litr vody):
- 0,3 l 8% octa
- 50 g cukru krupice
- 30 g soli
Feferonky namočíme na chvíli do studené vody, potom je dobře omyjeme, dáme do vroucí osolené vody (10 g soli na 1 l vody) a povaříme asi 5 minut.
Pak je vyndáme, nacháme odkapat, vsypeme do zavařovacích sklenic, proložíme cibulí, hořčičným semínkem a zalijeme horkým nálevem (svaříme vodu, cukr, sůl a ocet). Sklenice uzavřeme, dáme do zavařovacího hrnce s horkou vodou a sterilujeme.
Po zahřátí na 85 stupňů, to by mělo trvat asi 20 minut, při této teplotě sterilujeme 25 minut (sklenice 0,7 –