Kategorie: Chřest
Zavařování chřestu
Chřest ve sladkokyselém nálevu
Ingredience na sterilování chřestu ve sladkokyselém nálevu:
- čerstvé hlavičky chřestu v průměru nejméně 15 mm
Nálev (na 1 litr vody):
- 0,15 l 8% octa
- 100 g cukru
- 20 g soli
Příprava receptu na chřest ve sladkokyselém nálevu:
Chřest omyjeme, odřízneme dřevnaté konce a tužší spodní část oškrábeme. Chřest svážeme do malých svazků, ponoříme do osolené vroucí vody (10 g soli na 1 l vody) a uvaříme doměkka. Potom ho necháme odkapat, odstraníme nitě a hlavičkami nahoru dáme do zavařovacích sklenic. Zalijeme horkým nálevem, sklenice uzavřeme víčky, vložíme do zavařovacího hrnce s horkou vodou a sterilujeme. Po zahřátí na 90 stupňů