Kategorie: Citróny
Zavařování citrónů
Citrónový džem
Ingredience na citrónový džem:
- 1/2 kg žlutých zralých citrónů
- 1,25 kg cukru
- 1,25 l vody
- 1 lžička kyseliny citrónové
Omyté citróny namočíme do studené vody, kterou dvakrát za den vyměníme.
Po 3 dnech citróny pokrájíme na kolečka, vyndáme zrníčka a zavážeme je do řídké tkaniny.
Citróny včetně kůry pokrájíme na
Citrónová kůra v cukru
Kandovaná citrónová kůra
Kandovaná citrónová kůra se připravuje ze žluté kůry chemicky neošetřených, dobře vyzrálých citrónů.
Ingredience na kandovanou citrónovou kůru:
- 500 g citrónové kůry
- pískový a moučkový cukr
- kyselina citrónová
Odváženou kůru z dobře omytých citrónů nakrájíme na čtverečky nebo trojůhelníčky a namočíme do studené vody, kterou dvakrát denně vyměňujeme.