Kategorie: Citróny

Zavařování citrónů

Zavařování citrónů recepty

Citróny obsahují mnoho vitamínů a látek prospěšných našemu organismu. Mají také vysoký obsah kyseliny citrónové a proto se jejich šťáva používá v kuchyni jako přírodní okyselovadlo při přípravě různých pokrmů a nápojů. Zavařování

Citrónový džem

Citrónový džem recept
Ingredience na citrónový džem:
  • 1/2 kg žlutých zralých citrónů
  • 1,25 kg cukru
  • 1,25 l vody
  • 1 lžička kyseliny citrónové
Příprava receptu na citrónový džem:
Omyté citróny namočíme do studené vody, kterou dvakrát za den vyměníme.

Po 3 dnech citróny pokrájíme na kolečka, vyndáme zrníčka a zavážeme je do řídké tkaniny.

Citróny včetně kůry pokrájíme na

Citrónová kůra v cukru

Citrónová kůra v cukru postup

Citrónová kůra v cukru se připravuje z kůry ze zralých, chemicky neošetřených citrónú a jemného krystalového cukru.

Kandovaná citrónová kůra

Kandovaná citrónová kůra postup

Kandovaná citrónová kůra se připravuje ze žluté kůry chemicky neošetřených, dobře vyzrálých citrónů.

Ingredience na kandovanou citrónovou kůru:
  • 500 g citrónové kůry
  • pískový a moučkový cukr
  • kyselina citrónová
Příprava receptu na kandovanou citrónovou kůru:

Odváženou kůru z dobře omytých citrónů nakrájíme na čtverečky nebo trojůhelníčky a namočíme do studené vody, kterou dvakrát denně vyměňujeme.