Zavařování citrónů

Zavařování citrónů recepty

Citróny obsahují mnoho vitamínů a látek prospěšných našemu organismu. Mají také vysoký obsah kyseliny citrónové a proto se jejich šťáva používá v kuchyni jako přírodní okyselovadlo při přípravě různých pokrmů a nápojů. Zavařování citrónů není příliš běžnou úpravou tohoto zdravého ovoce. Přesto si z nich můžeme připravit chutný citrónový džem. Kůru chemicky neošetřených citrónů také můžeme naložit do cukru nebo si ji připravit jako kandované ovoce.

Ještě mně napadá jedno výborné využití citrónů. Kdo byl v Itálii, jistě zná výborný citrónový likér Limoncello. Nejvíce se ho vyrábí v Kampánii z místní odrůdy citrónů. Dělá se z citrónové kůry, cukru a lihu. Můžeme si ho vyrobit i doma, ale bude to jen taková česká verze, která se s největší pravděpodobností k originálu jen přiblíží. Ale ani to neznamená, že likér bude špatný.

Související a recepty:

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *