Jak zamrazit houby
Pokud je dobrý rok na houby, máme doma plný košík a už jsme přejedení všech houbových pochoutek, bude se určitě hodit návod, jak zamrazit houby.
Očištěné houby opereme ve vodě, pokrájíme na kousky, dáme do vařící osolené a mírně okyselené vody (kyselinou citrónovou) a povaříme asi 5 minut. Houby ocedíme, propláchneme je studenou vodou, necháme odkapat, rozložíme v jedné vrstvě na tác a zamrazíme.
Takto zmrazené houby naplníme do mikroténových sáčků v množství na jedno použití. Ze sáčku vypudíme co nejvíce vzduchu, uzavřeme a dáme do mrazáku. Zamrazené houby spotřebujeme do dvou měsíců. Před použitím je nerozmrazujeme, dáváme je rovnou do vody omáčky nebo na cibulku. Více o zmrazování ovoce zeleniny a hub naleznete níže.
Napsat komentář