Houby naložené v solném nálevu
Ingredience na houby naložené v solném nálevu:
- čerstvé tuhé houby
- sůl
Příprava receptu na houby naložené v solném nálevu:
Očištěné houby opereme, velké nakrájíme na půlky, čtvrtky nebo plátky a podusíme ve vodě s trochou soli a špetkou kyseliny citrónové. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme odkapat. Houby urovnáme do skleniček asi 2 cm pod okraj, zalijeme slaným nálevem (na 1 l vody 1 rovná lžíce soli), uzavřeme víčky a sterilujeme. Po zahřátí na 100 stupňů při této teplotě sterilujeme 90 minut. Po dvou dnech sterilujeme znovu 45 – 50 minut při 100 stupních.
Poznámka k receptu na houby naložené v solném nálevu
Nevhodnější pro zavařování hub jsou podle mně skleničky o obsahu 0,3 l. Při plnění musí být mezi víčkem a houbami dostatek místa, protože obsah se varem zvedne, ale po vychladnutí zase klesne. Pro delší uskladnění sterilaci zopakujeme za dva dny ještě potřetí (45 – 50 minut při 100 stupních). Houby potom musíme v každém případě skladovat na chladném místě.
Více o zavařování hub naleznete níže.
Nevhodnější pro zavařování hub jsou podle mně skleničky o obsahu 0,3 l. Při plnění musí být mezi víčkem a houbami dostatek místa, protože obsah se varem zvedne, ale po vychladnutí zase klesne. Pro delší uskladnění sterilaci zopakujeme za dva dny ještě potřetí (45 – 50 minut při 100 stupních). Houby potom musíme v každém případě skladovat na chladném místě.
Více o zavařování hub naleznete níže.
Napsat komentář