Kategorie: Petržel

Kořenová zelenina v soli

Kořenová zelenina v soli - recept

Samozřejmě není nad čerstvou zeleninu, ale pokud jí máme v sezóně přebytek a nevíme si s tím rady, sáhneme určitě po nějakém receptu a zeleninu naložíme do sklenic. Kořenová zelenina v soli je jeden ze způsobů konzervace pro její pozdější spotřebu. V zimě jí můžeme použít do polévky, omáčky a podobně.

Petrželová nať v soli

Petrželová nať v soli - recept

K nakládání do soli se hodí mnoho druhů zeleniny, ať již naťové (celer, kopr, petržel apod.), kořenové (křen, celer, mrkev), cibulové (česnek), plodové (hrášek, fazolky), ale i košťálové (květák). Kořen petržele v

Sušení petrželové natě

Sušení petrželové natě (petrželky)

Petržel je velmi hodnotná zelenina s velkým obsahem vitamínů a minerálů. Její nať, ať už čerstvá nebo sušená, se nejčastěji používá jako zelené koření do polévek. Sušení petrželové natě (petrželky) je nejjednodušší zpracování a