Houby zavařené ve vlastní šťávě
Ingredience na zavařené houby ve vlastní šťávě:
- čerstvé lesní houby
- olej
- sůl
Příprava receptu na houby zavařené ve vlastní šťávě:
Očištěné houby pokrájíme na plátky. V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme houby, osolíme a za občasného zamíchání podusíme. Takto připravené houby naplníme do skleniček asi 3 cm pod okraj. Skleničky zavíčkujeme a dáme do zavařovacího hrnce s teplou vodou. Po zahřátí na 100 stupňů při této teplotě sterilujeme 60 minut. Po 24 hodinách sterilujeme ještě jednou stejným způsobem.
Poznámka k receptu na houby ve vlastní šťávě
Houby můžeme také podusit na cibulce a přidat trochu kmínu. Nevhodnější pro zavařování hub jsou skleničky o obsahu 0,3 l. Při plnění musí být mezi víčkem a houbami dostatek místa, protože obsah se varem zvedne, ale po vychladnutí zase klesne.
Více o zavařování hub naleznete níže.
Houby můžeme také podusit na cibulce a přidat trochu kmínu. Nevhodnější pro zavařování hub jsou skleničky o obsahu 0,3 l. Při plnění musí být mezi víčkem a houbami dostatek místa, protože obsah se varem zvedne, ale po vychladnutí zase klesne.
Více o zavařování hub naleznete níže.
Napsat komentář