Zavařené kysané zelí
Ingredience na zavařené kysané zelí:
- 1 kg kysaného zelí
- 10 g cukru krupice
Kysané zelí i se šťávou smícháme s cukrem, po částech zahřejeme téměř k varu (90 – 95 stupňů) a hned naplníme do sklenic. Sklenice uzavřeme víčky, dáme do zavařovacího hrnce s horkou vodou a sterilujeme. Po zahřátí na 90 stupňů při této teplotě sterilujeme 25 minut (sklenice 0,7 – 0,9 l), 20 minut (sklenice 0,3 – 0,5 l). Po ukončení sterilace sklenice se zavařeným kysaným zelím hned z hrnce vyndáme a necháme vychladnout.
Tipy, rady a postupy k zavařenému kysanému zelí
Kysané zelí můžeme rovněž sterilovat bez zavařování. Kysané zelí i se šťávou smícháme s cukrem a po částech zahřejeme téměř k varu (90 – 95 stupňů). Pak ho naplníme do sklenic a uzavřeme víčky tak, jako v předešlém receptu. Zelí ale zahříváme po částech, nejvíce pro naplnění dvou sklenic, aby nám teplota před uzavřením sklenic neklesla pod 85 stupňů. Po uzavření sklenice s kysaným zelím otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Více o zavařování zeleniny naleznete níže.
Kysané zelí můžeme rovněž sterilovat bez zavařování. Kysané zelí i se šťávou smícháme s cukrem a po částech zahřejeme téměř k varu (90 – 95 stupňů). Pak ho naplníme do sklenic a uzavřeme víčky tak, jako v předešlém receptu. Zelí ale zahříváme po částech, nejvíce pro naplnění dvou sklenic, aby nám teplota před uzavřením sklenic neklesla pod 85 stupňů. Po uzavření sklenice s kysaným zelím otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Více o zavařování zeleniny naleznete níže.













Napsat komentář