Rebarborová náplň

Rebarborová náplň recept

Rebarborová náplň je výborný způsob, jak si rebarborové řapíky uchovat a přes zimu mít vždy po ruce k přípravě koláčů a buchet.

Ingredience na přípravu rebarborové náplně:
      • čerstvá rebarbora
      • cukr krupice
Příprava receptu na rebarborovou náplň:
Rebarborové řapíky dobře omyjeme, zbavíme tvrdých konců, oloupeme a nakrájíme je na kousky.

Rebarboru spaříme vroucí vodou a necháme odkapat. Po odkapání ji dáme do širšího kastrolu, podlijeme 2 lžícemi vody, posypeme trochou cukru a rozvaříme. Za častého zamíchání rebarboru ještě trochu odpaříme. Hotovou horkou rebarborovou náplň nalijeme do skleniček, okraje otřeme, upevníme víčka, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Související články a recepty:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *