Chutney ze zelených rajčat
Pokud máte přebytky rajčat, která nestačila dozrát, stojí za zkoušku si připravit chutney ze zelených rajčat.
Ingredience na chutney ze zelených rajčat:
- 1,5 kg zelených rajčat
- 200 g jablek
- 300 g cibule
- 150 g švestek
- 180 g cukru
- 1 lžička hořčičných semínek
- 1 lžička celého pepře a nového koření
- 0,1 l 8% octa
- sůl
Rajčata omyjeme, jablka oloupeme, rozkrojíme na půlku a odstraníme jádřince. Přidáme oloupanou cibuli a vše umeleme na mlýnku na maso. Směs osolíme a necháme stát přes noc. Švestky namočíme do studené vody a necháme přes noc také stát.
Druhý den slijeme tekutinu z rajčatové směsi a vodu ze švestek. Švestky odpeckujeme, nakrájíme nadrobno a přidáme k rajčatům.
Do připravené směsi přidáme cukr, ocet a koření svázané v řídké tkanině a za občasného zamíchání pomalu povaříme, až směs zhoustne. Vařící chutney ze zelených rajčat nalijeme do sklenic, okraje otřeme, připevníme víčka a otočím dnem vzhůru. Skleničky uložíme na temném a chladném místě.
Napsat komentář