Cibulový sirup na kašel

Cibulový sirup na kašel recept

Cibule obsahuje velké množství tělu prospěšných vitamínů a minerálů. Jsou to hlavně vitamíny B a C a nezanedbatelný je i obsah vápníku, hořčíku, sodíku a draslíku. Cibule je nepostradatelná v naší kuchyni, můžeme jí také zavařit nebo usušit, ale díky svým účinkům má své zastoupení i v domácím lékařství. Můžeme si z ní připravit cibulový sirup na kašel. Je to jednoduchý, osvědčený a laciný lék, který používaly již naše babičky.

Šťáva z cibule je účinná na odhlenění organismu a posílení našeho imunitního systému. S velkou úspěšností likviduje bakterie a různé infekce. Na podzim, ale i v zimě a na jaře, kdy je člověk náchylnější k nachlazení, je cibulový sirup na kašel ideálním přírodním léčivým prostředkem.

Recept na cibulový sirup na kašel:

Na přípravu sirupu potřebujeme pouze šroubovací sklenici, cibuli a cukr (med).
Cibuli používáme nejčastěji klasickou bílou, ale pro toho kdo má s cibulovým aroma nějaký problém a pro děti, je lépe použít červenou odrůdu.

Cibuli nakrájíme nadrobno, a skládáme po vrstvách do sklenice. Každou vrstvu zasypeme maximálně jednou lžící cukru (místo cukru nebo části cukru můžeme použít med). Každou vrstvu můžeme také zakapat citrónovou šťávou nebo proložit plátkem citrónu.

Sklenici naplníme asi do 2/3, poslední vrstvu cibule zasypeme cukrem, uzavřeme víčkem a uložíme do lednice. Po pár hodinách se nám uvolní cibulová šťáva. Cibulový sirup užíváme několikrát denně po lžičkách.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *