Sterilované višně
Ingredience na přípravu sterilovaných višní:
- dobře vyzrálé višně
- cukr
Příprava receptu na sterilované višně:
Přebrané višně opereme a otrháme stopky. Naplníme je do zavařovacích sklenic a při tom je prosypáváme cukrem (2 lžíce na sklenici o obsahu 720 ml, 1 lžíce na sklenici 370 ml). Nakonec je dobře setřeseme. Sklenice zalijeme vroucí vodou, uzavřeme víčky, vložíme do zavařovacího hrnce s teplou vodou a sterilujeme. Po zahřátí na 85 stupňů při této teplotě sterilujeme ještě 35 minut (sklenice 0,7 – 0,9 l), 30 minut (sklenice 0,3 – 0,5 l). Po zavaření sklenice se sterilovanými višněmi hned z hrnce vyndáme.
Tipy při přípravě sterilovaných višní
Při přípravě sterilovaných višní je můžeme před naplněním do sklenic nejdříve vypeckovat, přičemž šťávu z nich při tom zachytíme. Při naplňování sklenic do každé nalijeme úměrný díl višňové šťávy a potom zalijeme vroucí vodou Sterilované višně používáme k přípravě bublaniny, koláčů, buchet, nákypů a podobně.
Při přípravě sterilovaných višní je můžeme před naplněním do sklenic nejdříve vypeckovat, přičemž šťávu z nich při tom zachytíme. Při naplňování sklenic do každé nalijeme úměrný díl višňové šťávy a potom zalijeme vroucí vodou Sterilované višně používáme k přípravě bublaniny, koláčů, buchet, nákypů a podobně.
Související články a recepty:














Napsat komentář