Trnkový likér

Trnkový likér recept
Ingredience na trnkový likér:
      • 1/2 kg trnek
      • 1/2 l vodky nebo pálenky
      • podle chuti strouhaný muškátový oříšek, kousek skořice, hřebíček
      • 250 ml vody
      • 300 g cukru
Příprava receptu na trnkový likér:

Trnky rozmačkáme, dáme do skleněné láhve s širším hrdlem nebo do zavařovací sklenice, přidáme koření, zalijeme pálenkou a uzavřeme. Trnky nakládáme i s peckami.

Necháme 2 – 4 týdny louhovat. Potom přefiltrujeme, přidáme vychladlý cukerný roztok a dobře promícháme. Druhý den naplníme trnkový likér do lahví.

Poznámka k přípravě trnkového likéru
Kdo má rád silnější pití, lze cukr přidat hned k rozmačkaným trnkám, zalít alkoholem a nechat ležet. Potom již nepřipravujeme cukerný roztok. I když nám šťáva s trnek pálenku trochu zředí, pořád bude likér dosti silný.
Související články a recepty:

komentář Trnkový likér

  1. Josef napsal:

    Dobré

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *