Zavařování patisonů

Zavařování patisonů recepty

Patison je zelenina příbuzná dýni, charakteristická svým zploštělým tvarem a výraznými žebry. Plody patisonu jsou většinou bílé barvy, ale mohou být i žluté, oranžové a zelené. Tak jako dýně mají pozitivní účinky na naše zdraví. Působí příznivě na naše trávení, pomáhají odplavovat škodliviny z našeho organismu a zvyšují jeho obranyschopnost. Proto jsou vhodné při různých dietách. Napomáhají snížení tuku v krvi a působí dobře na kardiovasculární systém. V kuchyni se patisony hodí ke smažení, zapékání, do polévek, omáček a podobně. Také zavařování patisonů je vhodnou úpravou této zeleniny. V domácnosti konzervujeme patisony nejčastěji sterilací ve sladkokyselém nálevu. Více o zavařování patisonů naleznete v našich receptech.

Související recepty:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *