Zavařování zelených rajčat
Pokud máme nadbytek nedozrálých zelených rajčat, je škoda je vyhodit, můžeme je velice dobře zužitkovat, tak jako jinou zeleninu. Říká se sice, že nedozrálá rajčata jsou škodlivá až jedovatá díky obsahu solaninu. Množství této látky v zelených rajčatech je však mnohonásobně nižší než hladina solaninu zdraví nebezpečná. Navíc tepelným zpracováním nebo mléčným kvašením obsah této látky ještě klesá. Jen snad ještě jedna poznámka, uvádí se, že pro malé děti a těhotné ženy je konzumace těchto výrobků nevhodná a pro ostatní platí asi toto – všeho s mírou. Zavařování zelených rajčat je vhodná úprava této zeleniny. Můžeme z nich připravit například kompot, velmi dobré chutney nebo je nechat mléčně vykvasit. Dají se také upravit jako proslazené kandované ovoce. Více o zavařování zelených rajčat naleznete v našich receptech.
Napsat komentář