Česneková pasta bez soli

Česneková pasta bez soli recept

Pokud vám zbyl nějaký česnek a bojíte se, že by se zkazil, dobrým receptem je česneková pasta bez soli. Máme ho vždy po ruce a pro ty kdo nemusí česnek konzervovaný solí, je to dobrý způsob, jak si ho uchovat jen s použitím oleje.

Česneková pasta bez soli – recept:
Česnek oloupeme, omyjeme a vložíme přímo do mixéru nebo do vyšší nádoby ve které můžeme mixovat ponorným mixérem. Česnek zalijeme asi do 1/3 olivovým olejem (můžeme použít i olej slunečnicový) a rozmixujeme. Česnekovou pastu bez soli naplníme do skleniček, uzavřeme a skladujeme v chladu.

Tip k receptu na česnekovou pastu bez soli
Vzhledem k náchylnosti oleje k oxidaci (žluknutí) je nutné skladovat skleničky opravdu v chladu a udělat jen takové množství, které jsme schopni spotřebovat asi do dvou měsíců. Používáme všude, kde je potřeba rozetřený nebo prolisovaný česnek a nevadí trocha oleje. Česnekovou pastu můžeme připravit společně i s česnekem medvědím.
Související články a recepty:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *