Česnek v soli

Česnek v soli recept
Ingredience na naložený česnek v soli:
    • 1 kg čerstvého česneku
    • 300 g soli

Příprava receptu na česnek naložený v soli:
Oloupané stroužky česneku prolisujeme nebo nakrájíme na tenké plátky a utřeme. Připravený česnek dobře promícháme se solí a natlačíme do menších skleniček (například od dětské přesnídávky). Navrch ještě zasypeme tenkou vrstvou soli. Skleničky s česnekem v soli uzavřeme a uložíme v temnu a chladu.

Tip k receptu na česnek v soli
Česnek naložený v soli si ponechává svoji výraznou chuť, je ale méně štiplavý. Má stejné využití jako česnek čerstvý. Dá se použít například při přípravě masa, na brambory, těstoviny nebo namazat na topinky. Více o konzervování zeleniny v soli naleznete níže.
Související články a recepty:

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *