Velikonoční beránek hrníčkový recept
Tento velikonoční beránek hrníčkový recept je rychlý, velmi jednoduchý, chuťově výborný a léty prověřený moučník, který by neměl chybět na žádném velikonočním stole.
Velikonoční beránek hrníčkový recept
Ingredience na přípravu velikonočního beránka:
- 2 hrnečky polohrubé mouky
- 1 hrneček cukru krupice
- 3 vejce
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce rumu
- tuk na vymazání formy
- hrubá mouka na vysypání formy
- moučkový cukr na posypání
Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem utřeme. Potom přidáme mouku promíchanou s pečivovým práškem, smetanu a rum. Vše dohromady dobře vymícháme.
Těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na beránka. V předem vyhřáté troubě na 180 stupňů pečeme 40 – 50 minut. Propečení vyzkoušíme špejlí.
Beránka opatrně vyklopíme a lehce pocukrujeme. Místo očí můžeme dát na špejli napíchnuté, omyté rozinky a okolo krku uvázat mašličku.
Tip k přípravě velikonočního beránka – hrníčkového receptu
Tento velikonoční beránek hrníčkový recept se dá použít také na přípravu bublaniny nebo bábovky. Při přípravě bábovky můžeme do části těsta dát kakao a nalít do formy střídavě světlé těsto, tmavé a navrch zase světlé.









Napsat komentář