Sušení kopru
Kopr je pro svoje nezaměnitelné aroma oblíbená naťová zelenina a koření. Používáme ho v čerstvém stavu, můžeme jej sterilovat a nakládat do soli. Méně známý způsob uchování pro pozdější spotřebu je sušení kopru. Takže pokud už v sezóně nevíme co s koprem a potřebujeme ho rychle zužitkovat, proč si ho nenasušit do zásoby?
Sušení kopru
Na sušení používáme jemné stonky mladého kopru. Stonky propláchneme studenou vodou a necháme dobře odkapat. Potom je svážeme do malých svazečků nebo rozložíme v tenkých vrstvách a sušíme v polostínu nebo ve stínu na vzdušném místě. Usušený kopr rozemneme a uložíme do uzavíratelných sklenic nebo dobře těsnících krabiček. Skladujeme v suchu.
Sušený kopr můžeme přidávat do salátů, těstovin, na vařené brambory nebo namočit a použít na koprovou omáčku.
Napsat komentář