Sušení kopru

Sušení kopru - postup

Kopr je pro svoje nezaměnitelné aroma oblíbená naťová zelenina a koření. Používáme ho v čerstvém stavu, můžeme jej sterilovat a nakládat do soli. Méně známý způsob uchování pro pozdější spotřebu je sušení kopru. Takže pokud už v sezóně nevíme co s koprem a potřebujeme ho rychle zužitkovat, proč si ho nenasušit do zásoby?

Sušení kopru

Na sušení používáme jemné stonky mladého kopru. Stonky propláchneme studenou vodou a necháme dobře odkapat. Potom je svážeme do malých svazečků nebo rozložíme v tenkých vrstvách a sušíme v polostínu nebo ve stínu na vzdušném místě. Usušený kopr rozemneme a uložíme do uzavíratelných sklenic nebo dobře těsnících krabiček. Skladujeme v suchu.

Sušený kopr můžeme přidávat do salátů, těstovin, na vařené brambory nebo namočit a použít na koprovou omáčku.

Související články:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *