Hrášek v soli
Ingredience na naložení hrášku do soli:
- čerstvý mladý hrášek
Na 1 kg vyloupaného hrášku:
- 300 g soli
- 0,1 l vody
Příprava receptu na hrášek naložený v soli:
Vyloupaný hrášek propláchneme vodou, dáme do vařící osolené vody (20 g soli na 1 l vody ) a povaříme asi 6 – 8 minut. Pak jej ve studené vodě vychladíme, scedíme a necháme odkapat. Hrášek promícháme se solí, vsypeme do skleniček a zalijeme převařenou vodou. Skleničky uzavřeme, necháme vychladnout a uložíme na chladné místo.
Poznámka k hrášku naloženém v soli
Hrášek je zelenina s vysokým obsahem vitamínů a minerálů. Tepelnou úpravou se bohužel o spoustu těchto zdraví prospěšných látek přichází. Na druhou stranu pokud chceme mít hrášek při ruce i mimo jeho sezónu, nic jiného nám nezbývá, než si pomoci jeho konzervací. Více o konzervování zeleniny v soli naleznete níže.
Hrášek je zelenina s vysokým obsahem vitamínů a minerálů. Tepelnou úpravou se bohužel o spoustu těchto zdraví prospěšných látek přichází. Na druhou stranu pokud chceme mít hrášek při ruce i mimo jeho sezónu, nic jiného nám nezbývá, než si pomoci jeho konzervací. Více o konzervování zeleniny v soli naleznete níže.
Související články a recepty:
Napsat komentář