Ořechové rohlíčky s krémem
Ořechové rohlíčky s krémem u nás doma patří mezi nejoblíbenější druhy cukroví. Sní se vždy jako první, takže je nestíhám doplňovat. Jsou křehké, krém je opravdu moc dobrý a na jazyku se jen rozplynou. Je to opravdu výborné cukroví, které pohladí nejen svojí jemnou chutí, ale je lahodné i oku. S pečením nemusíme čekat na vánoce, ale můžeme je připravit i během roku jako moučník. Někdo zná recept na pařížské rohlíčky, který je obdobný.
Recept na ořechové rohlíčky s krémem (pařížské rohlíčky)
Těsto:
- 140 g ořechů
- 1 vejce
- 140 g cukru
- trochu strouhanky
Krém:
- 1/2 smetany ke šlehání (125 ml)
- 2 žloutky
- 50 g čokolády na vaření
- 1 máslo
- 2 lžíce cukru
Poleva:
- čokoláda na vaření
- ztužený tuk
Vajíčka s cukrem utřeme, přidáme mleté ořechy a strouhanku na zahuštění těsta a necháme v chladu odležet.
Potom tvarujeme rohlíčky, které klademe na dobře vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech.
Rohlíčky hodně nabydou, takže je neděláme moc velké a dáváme je trochu dál od sebe.
Pečeme v troubě vyhřáté na 150 stupňů.
Příprava krému a plnění:
Nad párou rozpustíme šlehačku, žloutky a čokoládu a spojíme vše v kaši.
Ušleháme máslo s cukrem, přidáme vychladlou kaši a šleháme dohladka. Cukrářskou špičkou tvoříme na rohlíčky krémem vlnky a necháme v chladu ztuhnout.
Mezi tím si připravíme čokoládu, do které budeme rohlíčky namáčet. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření se ztuženým tukem (na 100 g čokolády
50 g ztuženého tuku např. omega). Rohlíčky namáčíme v čokoládě a necháme opět v chladu ztuhnout.
Korpus (rohlíčky) můžeme klidně upéci s předstihem a potom je podle potřeby naplnit. Po upečení jsou poměrně tvrdé, ale po naplnění se za jeden až dva dny rozleží a jsou krásně vláčné.
Související příspěvky:
Napsat komentář