Zavařování kopru

Zavařování kopru recepty

Zavařování kopru je jeden ze způsobů, jak si jej uchovat, aby byl vždy po ruce i v jiném ročním období mimo jeho sezónu. Kopr není jen výborným a aromatickým kořením, ale i léčivou rostlinou. Má své nepostradatelné místo jak ve studené, tak i v teplé kuchyni.

Používá se hlavně k přípravě klasické koprové omáčky, ale hodí se i k rybám, do pomazánek, přidáváme ho do různých zeleninových směsí a salátů a podobně. Je jednou z důležitých přísad při nakládání okurek

Kopr konzervujeme v soli, zavařujeme v mírně kyselém nálevu nebo bez sterilace v silném octovém nálevu. Také se dá usušit nebo zamrazit. Pro zavařování je nejvhodnější kopr před květem, vysoký asi 20 centimetrů.

Související články a recepty:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *