Zmrazený hrášek

Zmrazený hrášek postup
Ingredience na zmrazený hrášek:
      • čerstvý mladý hrášek

Příprava mraženého hrášku:
Hrášek vyloupeme, vsypeme do vařící vody (nejvýše trojnásobné množství vody ke hmotnosti hrášku) a přivedeme k varu. Hrášek vaříme 3 – 5 minut, scedíme, hned ochladíme ve studené vodě, necháme odkapat a oschnout. Naplníme ho do mikrotenových sáčků nebo například plastových kelímků a necháme zmrazit.

Poznámka k mraženému hrášku
Obaly (sáčky, kelímky) ve kterých hrášek zmrazujeme musí být dobře uzavřeny, abychom zabránily vysychání. Obaly naplníme tak, aby v každém bylo jen nepatrné množství vzduchu, ale nesmíme ho přeplnit, protože potravina po zmrazení zvětší svůj objem, což by mohlo obal porušit. Zmrazený hrášek necháme před kuchyňskou úpravou jen trochu rozmrazit a hned použijeme.
Více o zmrazené zelenině naleznete níže.
Související články a recepty:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *