Meruňky ve vlastní šťávě
Ingredience na meruňky ve vlastní šťávě:
- čerstvé meruňky s pevnou dužinou
Na litrovou sklenici:
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce vody
Příprava receptu na meruňky v vlastní šťávě:
Omyté meruňky nakrájíme na půlky, odstraníme pecky, urovnáme do sklenic a prosypeme cukrem.
Do každé sklenice nalijeme lžíci vody, uzavřeme víčky, dáme do zavařovacího hrnce s horkou vodou a sterilujeme.
Po zahřátí na 100 stupňů při této teplotě sterilujeme 35 minut. Po ukončení sterilace sklenice s meruňkami ve vlastní šťávě hned z hrnce vyndáme a necháme vychladnout.
Poznámka k meruňkám ve vlastní šťávě
Před samotnou sterilací předchází zahřátí na teplotu 100 stupňů, což by mělo trvat asi 30 minut. Meruňky ve vlatní šťávě používáme k přípravě koláčů, kynutých knedlíků, nákypů a podobně.
Před samotnou sterilací předchází zahřátí na teplotu 100 stupňů, což by mělo trvat asi 30 minut. Meruňky ve vlatní šťávě používáme k přípravě koláčů, kynutých knedlíků, nákypů a podobně.
Napsat komentář