Meruňky ve vlastní šťávě

Meruňky ve vlastní šťávě recept
Ingredience na meruňky ve vlastní šťávě:
    • čerstvé meruňky s pevnou dužinou

Na litrovou sklenici:

  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce vody

Příprava receptu na meruňky v vlastní šťávě:
Omyté meruňky nakrájíme na půlky, odstraníme pecky, urovnáme do sklenic a prosypeme cukrem.

Do každé sklenice nalijeme lžíci vody, uzavřeme víčky, dáme do zavařovacího hrnce s horkou vodou a sterilujeme.

Po zahřátí na 100 stupňů při této teplotě sterilujeme 35 minut. Po ukončení sterilace sklenice s meruňkami ve vlastní šťávě hned z hrnce vyndáme a necháme vychladnout.

Poznámka k meruňkám ve vlastní šťávě
Před samotnou sterilací předchází zahřátí na teplotu 100 stupňů, což by mělo trvat asi 30 minut. Meruňky ve vlatní šťávě používáme k přípravě koláčů, kynutých knedlíků, nákypů a podobně.
Související články a recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *